Film opening Einekoer maart 2002

Doarpshûs "de Einekoer" Ryptsjerk

Doarpshûs Einekoer Ryptsjerk

De schoolvakanties liggen achter ons en de dagen worden korter oftewel: de herfst komt er aan. Dit is het moment dat alles bij de Einekoer ook weer in de “aan stand” gaat. Verschillende activiteiten zijn al weer opgestart en na de grondige aanpak van het licht en geluid zijn er weer volop mogelijkheden in het gebruik van onze Einekoer.

 

Vernieuwing

Om het gebouw weer helemaal bij de tijd te krijgen is er hard gewerkt, met als resultaat een fijne verlichting, een prachtig geluid en een comfortabele bediening door middel van tablets. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van het IMF (Iepen Mienskips Fûns) van de Provincie Fryslân moest er een uitgebreid verzoek ingediend worden. Deze aanvraag werd beoordeeld op: draagvlak, samenwerking, continuïteit, empowerment, ecology, en taal. Ons verzoek kreeg een zeer goede beoordeling!! De installatie is grotendeels door onze eigen zeer betûfte vrijwilligers uitgevoerd en met de financiële ondersteuning van de provincie bleven de kosten beheersbaar.

 

Onderhoud en duurzaamheid

Het woord “duurzaamheid” wordt in deze tijd veel gebruikt. Uiteraard willen wij daar ook mee aan de slag. In relatie tot andere dorpshuizen  is ons energieverbruik beslist niet buitensporig. We hebben al verschillende maatregelen genomen, maar niettemin gaat er elke maand een flink bedrag naar “Trynergie”. In de komende periode gaan we onderzoeken hoe we de vloeren het beste kunnen aanpakken.

 

Tot besluit

We hebben op 16 september de vrijwilligersavond (gehad). Met de vrijwilligers in het zonnetje hebben we als het ware de aftrap gedaan voor het nieuwe seizoen. We  hopen dat er weer flink gebruik gemaakt zal worden van onze Einekoer. Zo heeft de CAC een mooi programma en ook de toneelploeg laat van zich horen!

 

Namens alle vrijwilligers, de beheerders en het DB van de Einekoer wens ik alle lezers een gezellige tijd toe, waarin we elkaar in ons Doarpshûs kunnen ontmoeten.

Dirk Elderman